WIE ZIJN WIJ

Wij, dat zijn Mieke Wortel (1956, Amersfoort) en Ronnie Jongert (1951, Den Haag). In januari 2018 hebben we Huize Hubertus gekocht, nadat we lange tijd in alle uithoeken van Europa op zoek waren naar een klein project voor de herfstdagen van ons leven. Onze liefde door Duitsland bestond al langer, mede omdat vrienden van ons in Berlijn wonen en we regelmatig bij onze oosterburen vertoefden. En we de schoonheid van de Harz ontdekt hadden.

In 1984 leren we elkaar kennen en runnen samen Zeilboerderij Rufus, een zeilschool in het Friese Joure, waar we kleine open zeilboten (Polyvalken) verhuurden, een klein café runden en, met groot succes, zeilweken voor ‘oudere jongeren’ organiseerden. Een ‘markt van welzijn en geluk’. Bij een gebrek aan uiitbreidingsmogelijkheden hebben we de zeilschool in 1994 verkocht. www.rufus.nl.

Het ondernemersvirus is dan al in onze DNA gekropen en in 1995 strijken we neer in het Belgische Spa, waar we een kleine auberge met de mooie naam Chatoîment kopen en gaan exploiteren. Onze dochter Maya (Joure, 1988) moet hier, met de cold-turkey-methode, de Franse taal leren. En dat doet ze voortreffelijk: ze spreekt op dit moment beter Frans dan Nederlands en woont nu met haar vijftallige gezin in het Belgische Trooz.

Vanaf 2001 organiseren we in Spa ‘autosleutelweken’, voor mensen die hun auto beter willen leren kennen. En die cursussen bestaan nog steeds, maar nu in Nederland. Met een volledig programma met dag- en weekcursussen. Voor belangstellenden: zie www.autosleutelcursus.nl.

In 2005 verkopen we de auberge aan Wim en Annet, die het huis nog steeds aan individuen en groepen verhuren. Zie www.chatoîment.be.

Vanaf 2018 vertoeven we regelmatig in Huize Hubertus, waar we zelf met plezier verblijven en, als het niet verhuurd is, kleine verbeteringen aanbrengen. Mieke heeft plannen om, samen met vrienden, diverse cursussen op te zetten, zoals tekenen, fotograferen en spirituele workshops. Zij regelt dan tevens de culinaire verzorging.

Maar voor iedereen geldt: wees welkom in ons Duitse paleisje!


Mieke en Ronnie, december 2018